Kristian, 29 år, köttbonde, Vittinge

”Nu är siktet inställt på att hitta den stora kärleken.”

På ”Upplands Manhattan”, närmare bestämt en stor gård utanför Sala, bor Kristian. Uttrycket myntades i samband med ett gårdsreportage och syftade på de exemplariska gångarna byggda av halm på gården. Och smeknamnet lever kvar än idag. Lantbruk har alltid varit en del av Kristians DNA. Redan som sexåring visste han att han skulle bli bonde. Gården drivs idag av Kristian och hans föräldrar. Passionen för lantbruket sträcker sig även utanför gården då han är aktiv i bland annat LRF.

Att jaga på egna marker är något han gärna gör tillsammans med sin vapendragare Dunder, en bedårande jakthund av rasen münsterländer. Fartfyllda aktiviteter är roligt! Kristian har tävlat på hög nivå inom Enduro, sportskytte och terränglöpning. Han gillar att vara aktiv och cykling ligger honom varmt om hjärtat. Vätternrundan är given till sommaren, då han ska cykla för att samla in pengar till cancerforskningen.

Mycket fokus har legat på gården och att bygga upp familjeföretaget, men nu är siktet inställt på att hitta den stora kärleken.