Strutsbonden Michael, 57, Falköping

“Jag längtar efter tvåsamhet och är övertygad om att jag kan bli nykär igen.”

Utanför Falköping bor Michael, en 57-årig snickare med entreprenörsanda som startade en av Sveriges första strutsfarmer 1995. Han tände på idén direkt och såg bara möjligheter för honom och hustrun Ann. Sagt och gjort var de strutsägare och allt kändes väldigt spännande och bra tills livet vändes upp och ner 1996. Ann, som var mammaledig, reste sig från sängen en morgon, föll till golvet och dog av hjärtfel. Ensamma i huset fanns parets två döttrar: Veronica, 3 år och Joline 6 mån. Michael minns knappt första tiden efteråt. Fokus låg bara på att överleva och se till att döttrarna mådde bra. ”Hade jag inte haft barnen, hade jag inte funnits idag”. Det är han helt övertygad om.
Sedan dess har Michael prioriterat sina barn och andra i sin närhet. Men det ska nu bli ändring på det. ”Det är din tid nu”, säger hans döttrar.

Michael längtar efter tvåsamhet och är övertygad om att man kan bli nykär igen fastän man är 57 år. Drömkvinnan är en snäll person som utstrålar värme och som gärna hänger på hans olika projekt, som att driva gårdsbutiken eller starta ett café på gården.

Kuriosa: Michael älskar countrymusik och har varit på MC-semester i USA. Han är en man som trivs på sjön oavsett om han kör en motorbåt eller paddlar kanot. Han kör även terrängjeep.